Průměry jednotlivých bodů označují celkovou míru kriminality, intenzivnější barva znázorňuje množství násilné kriminality.

Do sekce násilných jsou zařazeny vraždy, násilné činy a rovněž znásilnění. Pod majetkovou kriminalitou najdete vloupání i prosté krádeže, tedy například kapsářství. U všech zmíněných činů se dá předpokládat, že je lidé hlásí na nejbližší služebně, čísla tedy odpovídají místům, kde ke kriminalitě opravdu dochází. Data jsou podrobnější, než ta standardně nalezitelná na webu policie, konkrétně jde o čísla z jednotlivých místních oddělení.

Z vizualizace je možné vyčíst několik zajímavých informací. Například ve Vysočanech je celková kriminalita podobná jako na Lhotce, ve druhém jmenovaném obvodu ale lidé častěji sáhnou po násilí. Podobně to mají i Podolí a Strašnice.

Jinak se ukazuje, že velká sídliště dle očekávání divočejší než centrum města. V tomto ohledu je příjemnou výjimkou Barrandov. Ač jde o klasické panelové sídliště, je zde poměrně bezpečno.

Zdrojová data najdete zde. Dík za dodané informace patří vrchní komisařce kpt. PhDr. Dagmar Bednarčíkové, která podrobná čísla o kriminalitě ochotně a takřka obratem dodala.